אני עובדת באופן פעיל בשיתוף פעולה עם מטופלים כדי לזהות את מטרות הטיפול וההתפתחות בהן הם מעוניינים. סגנון הטיפול שלי יוצר מרחב אמפתי, סקרן ויצירתי, אשר מזמין ומרחיב את האפשרות לשינוי. אני מעודדת גישה אקספלורטיבית ומעצימה לקראת הסתגלות ושינוי. הגישה הטיפולית שלי מושרשת במסגרות פסיכודינמיות, בינאישיות ורב- תרבותיות; אני משלבת טכניקות טיפוליות ותומכת בחקירה תובנתית עמוקה בשילוב עם למידת כלים ואסטרטגיות קוגניטיביות-התנהגותיות ופרקטיות.
יש לי ניסיון רב במגוון רחב של קשיים נפשיים וחברתיים. אני מתמחה בטיפול בחרדה, טראומה, דיכאון, הגירה ומעברי חיים, התמודדות עם אובדן הריון, גירושים, מחלה כרונית, דימוי גוף, אובדן, הפרעות קשב, קשיים אקדמיים ודחיינות, קשיים ביחסים בינאישיים, מגדר וזהות מינית/אישית/מקצועית.
אני נהנית לעבוד בטיפול פרטני וקבוצתי עם ילדים ומבוגרים. מסגרת הטיפול (משכו ומיקודו) נקבעת יחד עם המטופל ובהתאם לצרכיו, ויכולה להתפתח ולהשתנות בהתאם להתקדמות. הטיפול מוצע בקליניקה פרטית ויכול להתקיים גם אונליין באמצעות פלטפורמת וידיאו. תכיפות המפגשים מותאמת למטרת הטיפול ונעה בין מספר פעמים בשבוע למפגש חד-שבועי.
מידע נוסף לגבי שירותי הטיפול והייעוץ מרחוק, ניתן למצוא כאן.
טיפול פסיכודינמי היא גישה מוכוונת תובנה, התומכת בהבנה עמוקה יותר של עצמך ושל אחרים. זהו מחקר משותף ופעיל, שמטרתו לחשוף דפוסים ותבניות של מחשבות, התנהגויות ויחסים שנוצרו בשלבים מוקדמים יותר של חיינו ואולי כבר לא מתאימים או לא משרתים אותנו בצורה אופטימלית, ואשר לחלקם אנו כלל לא מודעים. היחסים הטיפוליים מטפחים את המודעות וההעצמה הנדרשים לשם שינוי והסתגלות בתבניות אלה ושחרור מדפוסים מגבילים. התהליך כולל הנגשה והבהרה של רגשותיו וחוויותיו המודעות והלא מודעות של המטופל, חקר העצמי והתבוננות פנימית, ומקדם צמיחה אישית ושינוי חיובי ביכולותיו הרגשיות וביחסיו של המטופל עם אחרים ועם עצמו.
תבניות מחשבתיות הן נפוצות ומהוות בסיס לדרך החשיבה והניתוח שלנו את העולם שסביבנו, אלא שלעיתים הן מציפות אותנו או מתרחשות באופן אוטומטי ויש לנו תחושה של אובדן שליטה או חולשה מולן. הן לא תמיד מתאימות לסביבת חיינו או לאופן בו היינו רוצים להתנהל. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מורכב מהתמודדות שיטתית עם תבניות אלו באופן שמכחיד בהדרגתיות את הפניה אליהן כאופציה מועדפת או ״נטייה טבעית״. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הוא לרוב טיפול לטווח קצר, מונחה-מטרה, אשר נועד להקל על תסמינים ספציפיים ועל התנהגויות שנחוות כבעייתיות. הטיפול יכול להתאים להתמודדות בכל גיל עם שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות, התגברות על הרגלים והקניית מיומנויות חדשות ומקדמות. בבסיס הטיפול התפתחות הדרגתית לקראת מטרה ועבודה עצמית בבית בין מפגש למפגש. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי כולל מגוון של טכניקות ממוקדות לשינוי התנהגותי אשר נמצאו כאפקטיביות לטיפול בהפרעות וקשיים שונים. הטיפול מתמקד ביחסים שבין מחשבות והתנהגויות ותומך בזיהוי מחשבות והתנהגויות מגבילות או מטרידות. המחקר תמך באפקטיביות של CBT בטיפול בדיכאון, חרדה, הפרעות פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD), הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), הפרעות קשב וריכוז, בעיות שינה ובולימיה.
טיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) משלב טיפול התנהגותי, מודעות ותפיסה דיאלקטית (יכולת להחזיק באסטרטגיות מקבילות של קבלה לעומת התנגדות או שינוי). גישה טיפולית זו עוסקת בשילוב של טיפול פסיכותרפי והקניית כישורים פסיכו חברתיים ורגשיים. המרכיב הטיפולי מתמקד בתמיכה וניתוח של חוויות המטופל תוך התייחסות מעמיקה למשברים והיבטים מורכבים בחייו. מרכיב המיומנות מקנה ומפתח ארבע מערכות כישורים חשובות: כישורי תשומת לב ופיתוח מודעות לסביבה החיצונית והפנימית, כישורי ויסות רגשי, יכולת התמודדות עם תסכולים ומצוקה, וכישורי יעילות בין אישית. למידה זו נעשית במסגרת פרטנית או קבוצתית ובאמצעות טכניקות קוגניטיביות התנהגותיות כמו משימות, שיעורי בית וכתיבת יומן. מחקרים תמכו באפקטיביות של DBT לאנשים המתמודדים עם רגשות עזים, מצבי רוח, פגיעה עצמית, קושי ביחסים, אימפולסיביות, הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) והפרעות אכילה.
שילוב טכניקות מגוונות להקניית מיומנויות וכישורים התומכים ביכולת להיות מודע ובעל מוטיבציה, תורמות לירידה בחרדה ובקשיים רגשיים ומסייעות בטיפוח תפיסה חיובית וגמישות מחשבתית. תרפיית הקבלה והמחויבות היא גישה טיפולית חדשה המורכבת ממגוון רחב של טכניקות טיפוליות המעודדות השקעה רצונית ומודעת בקבלת אירועים פסיכולוגים (גם אם שליליים) וקבלה של כאב כאפשרי ולא כמרכז המיקוד הנפשי. פיתוח אסטרטגיות של שינוי התנהגות ומחויבות לערכים אישיים, פיתוח יכולת להיות נוכח ברגע העכשווי ויכולת לקחת מרחק ממחשבות מטרידות.
© 2011 Gal Sivan All Rights Reserved